Wanneer ga je er wat aan doen?

Of eigenlijk: “Wat heb je te verliezen?” Dat vroeg Ingrid Schabbing, directeur coaching PMA mij. Lees  hoe mijn migraine werd opgelost.

Hoofdpijn

Jarenlang was het er. Migraine. Niet dat ik het zo noemde. ‘Nee, kom op zeg, ík migraine? Nee hoor, zo erg is het nou ook weer niet. Ja, flinke hoofdpijn, dat wel maar meer is het niet hoor. Stil in bed liggen, gordijnen dicht, van het minste of geringste geluid barst mijn hoofd uit elkaar. Maar nee, het is géén migraine! Op een middag vond mijn zoon me in bed, letterlijk krimpend van de pijn. Hij schrok zo dat hij de huisarts belde. Die constateerde een migraine aanval en gaf me medicatie waardoor het dragelijk werd. Vanaf toen durfde ik aan mezelf toe te geven dat mijn hoofdpijn ietsje meer was dan een flinke hoofdpijn. Ik leefde door met de conclusie: dit is het dus, zo ben ik nu eenmaal, het hoort bij mij, laat maar. Het is niet anders.

Laat maar?

Jaren later en vele hoofdpijn/migraine  aanvallen verder, kwam ik in aanraking met PMA.  Tijdens de opleiding,  die ik was begonnen uit pure nieuwsgierigheid en zonder een specifiek doel voor ogen, vroeg Ingrid Schabbing mij of ik er voor voelde om, bij wijze van oefening in onze PMA klas mee te doen met een sessie.                                      Ik twijfelde…zó voor de klas…’k weet niet…..”Je mag het natuurlijk helemaal zelf weten maar wanneer denk je er iets aan te gaan doen? Wat heb je te verliezen?” vroeg ze mij. En ik antwoordde: “What the heck, laat ik het maar gewoon doen.” Het bleek mijn beste beslissing ooit. Want geloof het of niet: sinds die dag in 2015 heb ik twee (!) keer op bed gelegen met een beginnende migraine aanval die na anderhalf uur slapen voorbij was.

Ook voor jou

Vanaf 2015 ben ik als PMA coach iedereen die dat wil met PMA coaching gaan helpen. Mijn drijfveer? Adeldom verplicht, oftewel: wat ik bij Joop Korthuis en Ingrid Schabbing heb geleerd over de werking van het brein heeft zo’n enorme verandering ten goede teweeg gebracht bij mij, dat gun ik anderen ook! Herken jij jezelf in dit verhaal? Heb jij klachten, mentaal of lichamelijk waar geen medische verklaring voor is, laat mij je dan helpen om de werkelijke oorzaak ervan te achterhalen. En belangrijker nog: blijvend op te lossen.                                            Wat heb je te verliezen?                                                                                                                                                              Maak een afspraak met me voor een eerste gratis gesprek.

 

Find it, fix it, feel good!

2 Comments

  • Ineke Bruijn schreef:

    Goedemorgen,
    mijn zoon heeft ernstig last van migraine, dit al ruim een jaar bijna dagelijks. Hij loopt bij een neuroloog, krijgt pijnstillers die wel iets doen, maar te weinig.
    Waar en hoe zou PMA iets kunnen doen voor hem.

Reageer op dit bericht