Zó intens moe….

Met die klacht belde ze me op. En ja, dat zei ze: ‘ik ben zo intens moe.’ Met nadruk op elk woord. Ik hoorde het aan haar stem. Die klonk futloos, zonder enthousiasme, zwaar.

Ik vroeg haar: ‘vertel eens, waar loop je tegenaan?’ Ze vertelde: ‘ik heb een lieve man, leuke kinderen, een heerlijke baan, daar ligt het niet aan. En dat is tegelijk het gekke: op de keper beschouwd is er helemaal geen reden om zó moe te zijn. Ja, ik heb een vol leven, maar welke werkende ouder met twee jonge kinderen heeft dat niet? En toch lijkt het alsof ik ’s morgens bij het opstaan niet uitgerust ben. Vervolgens heb ik een steeds korter wordend lontje. Naar mijn kinderen toe, naar mijn man maar ook op m’n werk naar m’n collega’s word ik snauwerig. Dan ga ik een paar avonden op tijd naar bed, je zou denken ‘dan slaap ik toch lekker bij en kan ik er weer tegenaan’. Maar nee, dat korte lontje blijft.  Alles is een opgave en ik ben niet leuk. Niet voor mezelf, niet voor mijn omgeving. En ik kan niet meer mee doen, ik heb er geen energie meer voor.’

En wat als…?

‘Is er een medische oorzaak voor je klachten gevonden?’ vroeg ik. ‘Nee, ik ben al helemaal door de medische molen gegaan. Ik mankeer niks volgens de dokters. Dat is fijn om te weten maar ik schiet er qua vermoeidheid niets mee op. En voor je het zegt; nee, het helpt niet om ‘leuke dingen’ te gaan doen. Ja, eventjes helpt dat. Maar ik voel gewoon dat dat niet de oplossing is.’

‘Als je klachten er niet meer zouden zijn, wat zou er in jouw dagelijks leven dan anders zijn?’

Haar antwoord kwam snel: ‘dan zou ik aan het einde van mijn werkdag energie over hebben in plaats van tekort, zoals nu. En ik zou weer kunnen genieten van mijn werk, van mijn gezin.’

Hoe dan?

Vermoeidheid zonder medische oorzaak is het waard om aan te pakken. Ik doe dat door middel van de vraagtechniek PMA (Progressive Mental Alignment). De oorzaak van je klachten zit ‘tussen je oren’.  Ons gedrag, onze gedachten en al onze emoties worden namelijk aangestuurd door zintuigelijke waarneming. Zintuigelijk als in: horen, zien, tastzin, ruiken, proeven. Soms is die waarneming verkeerd opgeslagen in ons brein. Dat veroorzaakt op de lange duur klachten, lichamelijk of mentaal. Met PMA los je de oorzaak van die klachten blijvend op. Gevoel en verstand worden weer in balans gebracht, worden opnieuw uitgelijnd.

Contact mij

Ben je benieuwd naar meer? Neem contact met mij op en maak een afspraak voor een gratis eerste gesprek waarin jij je vragen kunt stellen en waarin we samen bekijken wat de beste volgende stap voor jou is.

Find it, Fix it, Feel good!

 

 

 

 

Reageer op dit bericht