Een gezond mens is onvoldoende onderzocht

Dit zei mijn docent gezondheidskunde jaren geleden. Mmmm, een vrij deprimerende idee, dacht ik toen. Deze gedachte kwam afgelopen week weer bij mij op toen ik een krantenartikel las waarin werd gesteld dat gezondheid meer is dan afwezigheid van ziekte.

Al lezende kwamen er vragen bij mij op als:                                                                                                                          Ben je gezond als je niet ziek bent? Als er geen ziekte is geconstateerd? Hoe zit dat met mensen met onbegrepen klachten (de zogenoemde SOLK-klachten; somatisch onvoldoende verklaarde klachten)? Wanneer ben je mentaal gezond?

Angst in deze corona-crisis-tijd

In het bewuste artikel lees ik dat 1 op de drie (1 van 3!) mensen kampt met angstklachten.                          Werknemers bezwijken onder corona-stress. Angst -en dus stress- heeft een negatieve invloed op ons immuunsysteem dat hierdoor tot 80% kan afnemen. Dat is nogal wat! En juist van ons immuunsysteem moeten we het hebben…..

 

In mijn PMA praktijk blijkt maar al te vaak dat angst een diep verborgen oorzaak heeft, die verder gaat dan angst voor corona.                                                                                                                                                                        Gezondheid meer is dan afwezigheid van ziekte. Mentaal gezond zijn werkt door in alle facetten van je leven; hoe voel je je over jezelf, ten opzichte van je naasten, je collega’s, je medewerkers, je werk.

Oplossing

Kamp jij met angst? Laat mij je dan helpen om de diep verborgen oorzaak daarvan te vinden èn op te lossen zodat je je volle potentieel weer kunt gebruiken.                                                                                                                              Voel je vrij om contact met mij op te nemen voor een eerste gesprek en laten we samen bekijken wat voor jou de beste volgende stap is op weg naar voluit leven.

 

Find it, Fix it, Feel good!

 

 

 

 

Reageer op dit bericht