Van het en naar het ander

‘Een ondernemer heeft geen griepje, die is hooguit wat verkouden’ zei Midas Dekkers een jaar of 9 geleden. Deze uitspraak kwam ik van de week weer tegen. Het klinkt voor sommigen misschien stoer. Je gaat immers maar door, want ja, bij verkoudheid blijf je niet thuis, dan werk je gewoon door. Het is maar een verkoudheid toch?!     Is ook zo. Maar wat als die ene verkoudheid binnen no time een volgende wordt? En die wordt weer gevolgd door een vervelende buikgriep, een nare huiduitslag, een…..vul maar in.

Paracetamolletje erin en dóór

Want dat is wat we geneigd zijn te doen. Niet aanstellen of, zoals ik als geboren Rotterdamse heb geleerd: niet lullen maar poetsen. Totdat je je realiseert (of eigenlijk aan jezelf durft toe te geven) dat je van het ene griepje in het volgende verkoudheidje in de volgende stapt en zo van kwaad tot erger gaat. Tot het moment dat je in een chronische staat van vermoeidheid bent beland (of erger) en jezelf door de dag heen sleept op wilskracht.

Je lichaam liegt nooit

Durf jij gehoor en gevolg te geven aan de waarschuwingen die je lichaam geeft? Ik weet, daar is moed voor nodig. Er is altijd wel een reden om weg te draaien van dat wat je eigen lichaam je vertelt. Tenminste, dat is wat je jezelf wijs maakt. ‘Het komt nu niet uit want….’ Vraag je eens af: wanneer is het de juiste tijd om serieus werk te maken van je gezondheid? En te erkennen dat negeren van die klachtjes en klachten uit de klauw gaat lopen? Het eerlijke antwoord kun je zelf bedenken.

Voluit leven

Dat kàn, echt! Ik kan je dit garanderen: de PMA-gesprekstechniek is geen tovermiddel maar helpt je wel om de diep verborgen oorzaak van je klachten op te sporen. Als jij wilt dan kun jij je destructieve overtuigingen en patronen, die je gigantisch veel energie kosten, transformeren. Zodat die negatieve energie wordt omgezet in positieve en je weer kunt gaan leven in plaats van overleven.

Maak een afspraak met mij voor een gesprek waarin we samen de mogelijkheden bekijken.

Find it, Fix it, Feel good!

En ga van overleven naar voluit leven.

 

 

 

 

Reageer op dit bericht