Elke dag weer word je wakker met een intens moe gevoel. Je staat moe op, terwijl je toch echt voldoende slaapuren hebt gehad. En dan moet de dag nog beginnen! Toch zul je écht uit je bed moeten gaan, want er staat genoeg werk op je te wachten. Je sleept jezelf maar weer uit bed om aan de dag te beginnen. Je blijft maar geven, maar jouw batterij raakt langzaam op. Er lijkt geen aanwijsbare oorzaak te zijn van je klachten. Objectief gezien neem je toch genoeg rust? Het kan erg frustrerend zijn als je de oorzaak van je mentale vermoeidheid maar niet kunt vinden.

Vermoeidheidsklachten aan pakken

Vermoeidheidsklachten, daar heeft iedereen weleens last van. Je bent een avond te lang opgebleven, je hebt een drukke werkdag achter de rug, of je bent gewoon even niet zo lekker. Dan is het natuurlijk helemaal niet vreemd. Maar misschien slaap jij wel zeven uur per nacht, en neem je voldoende pauze momenten. En toch ben je moe na het slapen en denk je elke ochtend weer: ‘ik kom mijn bed niet uit’. Eigenlijk neemt de vermoeidheid je leven over. Je hebt geen energie om op te staan, aan de dag te beginnen, en soms vergen kleine taken al veel energie. Je voelt je futloos en moe. En zo gaat het cirkeltje dag in dag uit maar door. Wanneer deze klachten langdurig aanhouden, dan is het tijd om daar verandering in te brengen.

 

Ik kan jou helpen om van de vermoeidheidsklachten af te komen. Hiervoor gebruik ik de PMA (Progressive Mental Alignment) vraagtechniek. Met deze vraagtechniek gaan we aan de slag met de onverklaarde klachten. Want de klachten mogen voor jou dan onverklaarbaar zijn, vaak zijn er wel dergelijk redenen voor je klachten. Deze klachten ontstaan doordat de opslag in ons brein verkeerd is gegaan. Dit wordt ook wel een bad-cluster genoemd. Deze bad-clusters zijn details en gevoelens uit nare gebeurtenissen in het verleden die, zonder dat je dat doorhebt, geactiveerd worden tijdens gebeurtenissen in je dagelijks leven. Bepaalde zintuigelijke waarnemingen kunnen ervoor zorgen dat zo’n bad-cluster geactiveerd wordt. Je hoort, ziet, voelt, ruikt of proeft iets waardoor je onbewust teruggaat naar een vervelende herinnering, met het bijbehorende vervelende gevoel. Het zintuigelijke detail en het vervelende gevoel zijn verkeerd aan elkaar gekoppeld. Hierdoor kunnen klachten ontstaan die zich lichamelijk of mentaal uiten, waaronder bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten. Tijdens de sessies worden gevoel en verstand weer in balans gebracht. Gevoel en verstand worden opnieuw op elkaar afgesteld.

Mentale vermoeidheid: een laag energielevel aanpakken

Ga eens na bij jezelf: cijfer je jezelf vaak weg voor anderen? Te veel energie geven kan ervoor zorgen dat je mentaal vermoeid raakt. Je blijft geven aan een ander ten koste van jezelf. En dan kan je nog zoveel uren slapen, je zal dan toch echt vermoeid blijven. Je energielevel is niet zoals het hoort te zijn, je bent niet vooruit te branden. Deze mentale vermoeidheid kun je helaas niet oplossen met extra slaap.

Er is ook een belangrijk verschil tussen mentale vermoeidheid en fysieke vermoeidheid. Mentale vermoeidheid kan voor iedereen heel anders voelen en de oorzaken hiervan kunnen ook anders zijn. De oorzaak van je mentale vermoeidheid kan bijvoorbeeld zijn dat je overspannen bent, of misschien ben je wel chronisch vermoeid. Fysieke vermoeidheid is vaak makkelijker op te lossen, door te zorgen voor extra slaap of wat meer rust te nemen. Dan ben je de volgende dag weer de oude. Bij mentale vermoeidheid ligt dit net een tikkeltje complexer. PMA is geen tijdelijke oplossing, maar rekent voor eens en altijd af met je vermoeidheidsklachten. Helemaal als daar geen medische oorzaak voor is aan te geven.

Wil je energie over hebben?

Hoe zou je leven eruitzien als je veel meer energie over zou houden? Je zou beter in je vel zitten, meer kunnen genieten, en je beter kunnen concentreren. Kort gezegd: je leven zou er een stukje zonniger uit komen te zien. Zelf heb je misschien al van alles geprobeerd en lijkt niks te werken. Deze vermoeidheidklachten ontstaan in de hersenen, als de informatie daar verkeerd wordt verwerkt. Door middel van PMA krijg je inzage in de werking hiervan. Vanuit daar kunnen we samen de vermoeidheid zonder medische oorzaak aanpakken door middel van PMA.

Je mentale vermoeidheid verminderen? Contact mij

Wil je meer weten over hoe PMA je kan helpen om de vermoeidheidsklachten te verminderen en zelfs te verhelpen? Als gecertificeerd PMA-coach help ik je graag van je klachten af. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan, zodat we het hier samen over kunnen hebben. Samen achterhalen halen we de werkelijke oorzaak van je vermoeidheidsklachten, zodat je verminderen danwel oplossen en je zorgelozer in het leven kunt staan. En je van overleven naar voluit leven kunt gaan!

Reageer op dit bericht