Iemand dringt voor in de supermarkt, je krijgt geen voorrang op de fiets of de computer loopt vast. Langzaam voel je irritatie opkomen: je lichaam reageert, je bloed gaat een beetje koken en je hebt een geprikkelde stemming. Voor je het weet ben je weer getriggerd. Je bent teleurgesteld in jezelf, want dit is niet de persoon die je wilt zijn. Je wil een energiek, vrolijk persoon zijn, die kan genieten van de kleine dingen in het leven. Naast dat je zelf zo ontzettend baalt van je gedrag, beïnvloed je ook de mensen in je directe omgeving. Je bent snel boos en snel geïrriteerd, maar waarom?

Ik ben te snel geïrriteerd

Wanneer je het besef hebt: ik ben te snel geïrriteerd, ben je al een stap dichterbij een oplossing. Je kiest namelijk niet bewust voor deze reactie. Het is een trigger in je brein die opgelost moet worden. Je brein moet als het ware opnieuw gecodeerd worden. Want iedere keer als je geïrriteerd bent, wordt een bad cluster geactiveerd. Dit is een traumatische of vervelende ervaring uit het verleden, waarbij het op dat moment voelde alsof je de controle volledig aan het verliezen was. De verkeerd opgeslagen gedachten kunnen je als het ware ziek maken. Niemand wil immers de controle verliezen. En precies daar komt PMA goed van pas. Met behulp van de PMA-vraagtechniek kunnen deze bad clusters namelijk opgelost worden.

Je directe omgeving: ik heb een kort lontje thuis

De snelle irritaties beïnvloeden je omgeving. Door deze irritaties is je gezin vaak de klos, want je bent snel kortaf naar je directe omgeving. Ze krijgen de ene snauw na de andere. De kinderen zetten de televisie te hard, ze snoepen te veel of ze zijn te luidruchtig. Normaal gesproken kon je dit nog wel door de vingers zien, maar nu ben je heel snel boos op je kinderen. De boze opmerking is er al uit voordat je er erg in hebt.

Naast de kinderen, heeft ook je partner het zwaar te verduren. Het snel boos worden op je partner draagt natuurlijk niet bij aan een liefdevolle relatie. Het zorgt voor frictie in je relatie, doordat je totaal niet jezelf bent. Wanneer je reacties en emoties weer in balans gebracht worden, kun je weer die liefdevolle partner en ouder zijn. Je zal je dan een stuk opgeruimder voelen en weer ruimte voelen voor geluk.

Op de werkvloer: ik heb een kort lontje op de werkvloer

 Ook op de werkvloer wil je weer je energieke, gefocuste zelf zijn. Begrijpelijk! Wanneer een werknemer zijn afspraken niet nakomt, floept er weer een nare opmerking uit. Je bent snel boos op collega’s, en voor de algehele werksfeer is dat ook niet bevorderlijk. Zeker niet als je zelf de baas bent van het bedrijf. Wanneer je bij jezelf denkt: “Ik snauw mijn werknemers af” dan is het echt tijd om hiermee aan de slag te gaan. Je verdient het namelijk als baas of werknemer om vol vertrouwen in je kracht te staan.

Ook jij lijdt er onder

 Het heeft niet alleen veel effect op je directe omgeving, maar laten we vooral jouzelf niet vergeten. Ik gun je zoveel meer dan dagelijkse irritaties als: ik zit me op te vreten in de auto, of in de supermarkt erger ik me dood. Je maakt het leven zo onnodig zwaar voor jezelf. Bij een PMA-sessie kijken we naar bewuste en onbewuste blokkades en belemmeringen uit het verleden. Na de sessie zijn de triggers van de negatieve lading ontdaan.

Meer rust door inzicht in je gedachten en overtuigingen

Ik gun je meer energie, zelfvertrouwen en levensvreugde. Ontdek hoe het is om weer voluit te leven en weer de gelukkige, vrolijke persoon te zijn. Ik ben een gecertificeerd PMA coach, erkend bij het PMA institute en help je hier heel graag mee. Samen gaan we aan de slag met jouw belemmeringen en blokkades, zodat je niet meer in de overlevingsmodus blijft hangen. Plan een gratis afspraak in, werk met mij en leef je leven in volle potentie! Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten.

 

 

Reageer op dit bericht