Je verstijft, komt adem te kort en kunt alleen nog maar huilen: je voelt een paniekaanval stress opkomen. Maar waar komen deze paniekaanvallen vandaan? Alles wat je ziet, hoort, ruikt, voelt en proeft wordt dagelijks in je brein opgeslagen door middel van een unieke code. Een traumatische ervaring heeft deze codes bij jou in de war geschopt. Zonder dat je daar de vinger op kunt leggen, triggert iets wat je in een dagelijkse situatie ziet, hoort, voelt, ruikt of proeft, waardoor er een paniekaanval ontstaat. Voor je gevoel komt deze paniekaanval als een donderslag bij heldere hemel. Maar niets is minder waar. Er zijn onderliggende problemen die aangepakt moeten worden, zodat de codes weer kloppen in je brein.

Met een PMA-sessie gaan we samen aan de slag met de opslagfouten in je brein. Wellicht weet je nog niet voldoende over PMA om de definitieve stap te durven zetten. Een ervaringsverhaal kan je dan net wat extra informatie bieden. In dit ervaringsverhaal van een jonge vrouw lees je hoe een traumatische ervaring herbeleefd werd met PMA, zodat ze daarna lichter en opgeruimder door het leven kon gaan.

 Paniekaanval symptomen

“Ik was zo’n zeven maanden zwanger. Naarmate de uitgerekende datum dichterbij kwam, was het de bedoeling dat alles voor de bevalling in orde zou worden gemaakt. Maar er kwam niets meer uit mijn handen. Als ik keek naar de kleertjes die in de kast moesten of naar het witte beddengoed voor het wiegje, dan bevroor ik compleet. Ik voelde me ziek, tot niets in staat. De druppel was dat ik op een avond alleen in de auto zat op de snelweg. Ik werd zonder verklaarbare reden enorm emotioneel en begon te huilen. Zo goed en zo kwaad als het ging, reed ik naar huis. Ik had al van PMA gehoord en wist dat ik een sessie nodig had.”

Paniekaanval behandeling

 “In de PMA-sessie vroeg Geke mij te vertellen over het moment waarop ik me zo beroerd voelde: het gevoel van bevroren zijn, het ziek voelen, het huilen. Ik realiseerde me dat die gevoelens steeds ontstonden na het zien van specifieke details; de kleine, witte luiers, het witte beddengoed, het donkergrijs van het dashboard. En ook het geluid van de motor in de auto op de snelweg was een trigger.”

Paniekaanval oorzaak

 “Na die realisatie maak ik tijdens de sessie een sprong naar meer dan een jaar geleden. Mijn man en ik vinden ons tweede kind Jort van 3 weken schijnbaar levenloos. Hij ligt stil, met een blauw aangelopen gezichtje en gesloten ogen in de witte box. Het volgende moment zit ik achter in de auto. We rijden achter de ambulance waarin Jort naar het ziekenhuis wordt gebracht. Ik zie de ambulance, die veel harder rijdt dan wij kunnen, in de verte verdwijnen, met mijn kind erin.”

“Ik zit weer in de auto en zie de donkergrijze bekleding, hoor de motor van de auto. Op de grond naast mijn voeten staat een tas met kleertjes en ik zie een deel van een wit rompertje. Ik ben verstijfd, voel enorme druk in mijn hoofd en op mijn schouders. Als mijn telefoon gaat en ik zie het nummer van het ziekenhuis vraag ik mij angstig af welke boodschap ik te horen krijg… Gelukkig stelt de stem aan de telefoon me gerust: Jort wordt naar een andere afdeling gebracht en daar kunnen wij zo ook naar toe gaan.”

Paniekaanval voorkomen

 “Om van de paniekaanval af te komen loodst Geke mij door de herbeleving heen. Ik zie de overeenkomsten in de herbeleving: het moment in de auto, waar de paniek toesloeg. De details: het grijs van het dashboard, het grijs van de stoelbekleding, de witte strepen op de weg en het wit van de kleertjes evenals het wit van de box. Ik hoor het geluid van de motor… en voel daarbij hetzelfde in mijn lijf. En dan na de PMA-sessie: voel ik opluchting, een helder hoofd en schouders vrij van druk.”

Het resultaat na de PMA sessie

 “Diezelfde middag word ik productief en kan ik weer in actie komen. Ik was de babykleertjes en de wiegbekleding. En nog belangrijker: ik zie de komst van ons derde kindje met vertrouwen tegemoet! O, ja: onze zoon is nu een geweldig, eigenwijs en ondernemend kind waar we dol op zijn.”

Paniekaanval voorkomen met PMA

 In een PMA sessie leid ik je naar de kern van je paniekaanval. We gaan op zoek naar de verborgen oorzaken door middel van de PMA-vraagtechniek. Als gecertificeerd PMA-coach leid ik je door de herbeleving heen. Tijdens de sessie worden de verborgen oorzaken blijvend opgelost.

Progressive Mental Alignment, is geen tovermiddel, maar doet wel wat het belooft. Het neemt de blokkades uit de weg met blijvend resultaat. Blijf niet aanrommelen en onderneem actie door een PMA-afspraak met mij in te plannen. Bij veelgestelde vragen kun je alle antwoorden vinden op de vragen die je misschien nog hebt! We gaan door de pijn heen, zodat je je na de sessie opgeruimd voelt en weer nieuwe energie hebt.

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht