Er bestaan heel veel verschillende soorten therapieën die claimen dat ze je écht verder kunnen helpen met je onvoldoende verklaarde klachten. Ze helpen…. deels. Helaas is het in veel gevallen een tijdelijke oplossing en ervaar je geen blijvend resultaat. De oude patronen komen vroeg of laat weer om de hoek kijken. Bij de PMA-methode gaat het niet om ‘leren omgaan met’ maar daadwerkelijk transformeren en oplossen van je klachten. In deze blog leg ik je uit hoe het werkt.

 

The Unified Brain Model


Het achterliggende model van de PMA-methode is The Unified Brain Model. In dit model zijn bekende en erkende neurowetenschappelijke feiten en ontdekkingen samengevat tot één allesomvattend kennissysteem. Het geeft inzicht over de wijze hoe onze gedachten gevormd worden en waar bepaalde emoties vandaan komen. Ook geeft het inzicht in overtuigingen die zich ontwikkelen en zich in je hoofd nestelen.

Waar vind je de oorzaak van onze psychosomatische klachten denk je? Juist, in ons onderbewuste. Onze gevoelens en ons gedrag worden gestuurd door ons brein en voor geluk en gezondheid zijn we volledig   afhankelijk van ons brein. Dit inzicht is de basis van de PMA-methode. Met deze methode kunnen we door middel van krachtige, geavanceerde vragen ons doen en denken beïnvloeden. Zonder dat je daar dus keer op keer een nieuwe cursus voor hoeft aan te schaffen of een coach betaalt, waar je uiteindelijk maar heel even de vruchten van plukt.

 

De codering van ons brein


Ons brein heeft het maar druk. Dag in dag uit nemen we allerlei dingen waar. Miljarden details! En dit alles wordt opgeslagen in ons brein. Alle gegevens die binnenkomen, worden geanalyseerd en krijgen een unieke code mee. Deze codes zijn met elkaar verbonden, waardoor ze samen het bewustzijn vormen. Soms is er sprake van een verwerkingsfout. Deze fouten ontstaan doordat je bijvoorbeeld een heftige ervaring meemaakt. Het coderingssysteem raakt in de war en de informatie wordt verkeerd verwerkt en rechtstreeks opgeslagen in het onderbewuste. Dit wordt ook wel een bad-cluster genoemd. Hierdoor kun je last hebben van stemmingswisselingen. Je kunt je soms dan angstig, boos of depressief voelen. Het is belangrijk om dan naar ons lichaam te luisteren, anders loopt het uit de klauw.

Verkeerd gecodeerd brein


Je brein bestaat uit een bewust en een onbewust deel. Bij het meemaken van iets pijnlijks of traumatisch, worden details van het moment samen met het vervelende gevoel dat je op dat moment hebt, gefragmenteerd en verkeerd gecodeerd opgeslagen. Je kunt dan op een ander moment en in een heel andere setting een detail van die verkeerd opgeslagen waarneming tegenkomen. Dat noemen we een trigger. Het vervelende gevoel dat je daarbij in hetzelfde mapje hebt opgeslagen, wordt geactiveerd. Een voorbeeld van zo’n trigger lees je dit ervaringsverhaal over een paniekaanval. Doordat ik jou tijdens een PMA-sessie de juiste vragen stel, worden de gegevens opnieuw en nu correct opgeslagen in je bewuste brein. Met als positief gevolg dat de triggers van de negatieve lading zijn ontdaan.

Lees ook eens het boek van de grondlegger van de PMA-methode: Joop Korthuis “Innerlijke macht . Hierin staan praktische oefeningen die het vertrouwen in je onderbewuste voeden.

Een duurzame methode


Ik kan mij voorstellen dat je graag wilt weten hoelang het PMA-proces duurt. Wanneer je begint met de PMA-sessies ga ik ervan uit dat je van je klachten af wilt. Dit lukt niet in één keer. Hiervoor heb je opbouw en structuur nodig, zodat je een blijvend resultaat bereikt. Daarom spreken we vijf sessies af. Net als bij het trainen van je buikspieren, moet je hiervoor ook wat werk verrichten. Daarna heeft het wel waarde voor de rest van je leven. Werk met mij en neem deel aan het programma: van overleven naar voluit leven.

 

3 Comments

Reageer op dit bericht