Zuchtend sta je op en de dag moet nog beginnen. Je hebt alles goed voor elkaar, maar toch kun je niet genieten. In tegendeel, je voelt je uitgeblust en intens moe. Je weet dat je meer uit het leven kunt halen, maar je bent hier niet toe in staat. Door aan de slag te gaan met PMA zul je je realiseren dat je je eigen levensgeluk vaak in de weg staat. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen Progressive Mental Alignment moet kennen. Ik leg je in de blog graag uit waarom.

 

Het ontstaan van Progressive Mental Alignment


De grondlegger van de PMA-techniek was al jong op zoek naar antwoorden. Joop Korthuis benaderde artsen, psychologen en neurologen voor antwoorden op de vraag hoe psychische en psychomatische klachten ontstaan. Geen antwoord hielp hem verder. Daarom besloot hij zelf onderzoek te doen.

Zijn interesse in het onderwerp is ontstaan uit zijn persoonlijke ervaring. Op het eerste gezicht leek Joop gelukkig en gezond. Daarnaast had hij in 1978 een drukke en succesvolle praktijk in de holistische geneeskunde. Echter, de 75-urige werkweken vroegen enorm veel van hem en hij voelde zich niet goed. Door deze ervaring kreeg zijn onderzoekersgeest extra motivatie om dit verder te onderzoeken. In 1996 werd er resultaat geboekt met zijn onderzoek. De basis voor PMA was gelegd. Hij hield PMA-zelfhulp sessies om de techniek verder te ontwikkelen. De techniek gaf hem innerlijke vrijheid en balans. Hij realiseerde zich dat de negatieve gevoelens in zijn onderbewuste waren opgeslagen.

 

PMA-therapie: hoe het jouw leven kan verbeteren


Er is moed nodig om PMA-therapie te volgen. Je gaat namelijk jouw onderbewuste verborgen drijfveren en je eigen ervaringen onder ogen zien. Je wordt geconfronteerd met je negatieve overtuigingen en je gedragspatronen en maakt een reis door je brein. Ben je daar toe bereid, dan adviseer ik je als gecertificeerd PMA-coach om in het diepe te springen. Precies dat deed ik namelijk ook. Ik had al jaren last van migraine aanvallen. Tot ik in aanraking kwam met PMA via een vriend. Na een aantal sessies bleef de migraine gewoon weg! En tot op de dag vandaag is de migraine nooit meer teruggekomen.

 

De Progressive Mental Alignment vraagtechniek

 

De PMA-vraagtechniek is niet het zoveelste trucje, maar een geavanceerde techniek die je inzicht geeft in je onderbewuste brein. Over het algemeen denk je misschien dat je hier redelijk goed controle over hebt. Toch ligt er in je onderbewuste brein veel opgeslagen, waarvan je geen weet hebt. PMA zorgt ervoor dat je ontdekt wat daar is opgeslagen. Tegelijk met die ontdekking worden die -onjuist opgeslagen- gegevens correct opgeslagen in je bewuste brein. Er vindt een transformatie plaats en zo worden de zogenaamde bad-clusters (lees: onjuist opgeslagen info) onschadelijk gemaakt. Daardoor krijg je de mogelijkheid om te reageren zoals je wilt, in plaats van het gevoel dat een emotie je overspoelt. Met andere woorden: je hebt keuzevrijheid.

Ervaar je momenten in je leven waarop je overdreven reageert? Dat je, als je eerlijk bent voor jezelf, best weet dat je tè boos, tè verdrietig, tè paniekerig tè …..vul maar in, reageert. Maar dat je geen regie hebt over dat gevoel. Je wílt wel anders maar het lukt gewoon niet. Dat is een signaal dat er in je onderbewuste iets is geactiveerd uit je verleden. Je hebt hier geen herinnering aan juist omdat het in je onderbewuste zit. Het is altijd iets kleins wat je waarneemt in het nu, bijvoorbeeld muziek, een gelaatsuitdrukking, een geur of iets dat je proeft….

Deze, schijnbaar onlogische activatoren, geven jou een heel vervelend gevoel. En het zit je enorm in de weg, het heeft effect op je gedrag en je welbevinden.

 

Het leren begrijpen van je brein


Heb je altijd het gevoel gehad dat bepaalde problemen ‘tussen je oren zitten?’ Of heb je dit misschien zelfs gehoord van specialisten? Dan weet je nu dat dit te maken heeft met bad clusters in je onderbewuste brein. Je gaat je zoveel lichter voelen als die badclusters van hun kracht zijn ontdaan. Nu is mijn brutale vraag aan jou: heb jij de moed om deze stap met mij te nemen? Zeg dan volmondig ‘ja!’ en spring in het diepe. We pakken het probleem bij de roots aan, zodat je weer vrij kunt zijn. Plan vandaag nog een gratis afspraak in.

4 Comments

 • Luis schreef:

  ¡Hallo Wendy! Test je uiteindelijk PMA? Zo ja, werkte het voor jou?

  Ik weet niet zeker of het me ook zal helpen mijn trauma’s te overwinnen.

  • Geke Hamming schreef:

   Hallo Luis,

   Ik heb al veel mensen mogen helpen met de PMA gesprekstechniek.
   Als je telefonisch contact met me opneemt, kunnen we verder praten.
   Hartelijke groet, Geke Hamming 06 40279727

 • Willemien schreef:

  Hallo,
  Ik heb een vraag over PMA. Is dit hetzelfde als BCE therapie, Bad Cluster Eliminatie? Dit heb ik namelijk al gedaan in 2005.
  Ook heb ik EMDR gedaan. En nu volg ik (reguliere) schematherapie, het geeft veel inzicht, maar het heftig reageren op bepaalde triggers blijft.
  Graag hoor ik of PMA een toegevoegde waarde zou kunnen hebben. Eigenlijk ben ik een beetje klaar met wroeten in het verleden, alles is wel 100x besproken en naar boven gekomen met BCE en EMDR. Het heeft er nog niet voor gezorgd dat de lading er echt af is. Maar misschien gaat dat ook nooit gebeuren.
  Groetjes Wendy

  • Geke Hamming schreef:

   Hallo Willemien,

   Om te weten of PMA voor jou de beste stap is, kun je mij het beste bellen. Dan praat ik graag met je verder!
   Hartelijke groet, Geke Hamming 06 40279727

Reageer op dit bericht