De kans is groot dat je op dit artikel hebt geklikt omdat je je niet optimaal voelt, maar je niet precies weet waar dat vandaan komt. De negatieve gevoelens zijn er steeds en je kunt niet voluit van het leven genieten. Angst, frustratie en onrust overheersen. Of je zit wel lekker in je vel, maar hebt juist behoefte aan groei in je persoonlijke ontwikkeling. In beide gevallen kan PMA coaching een goede keuze zijn. Deze manier van coaching levert namelijk een bijdrage op allerlei vlakken. Een PMA-traject wordt altijd afgestemd op jou als persoon en jouw behoeften. Ik leg je graag uit hoe een PMA-coach te werk gaat.

Wat is PMA?

 De PMA-methode is gericht op het oplossen van problemen in het hier en nu. Het is een wetenschappelijk onderbouwde coaching methode en staat voor Progressive Mental Alignment. Het is een vragenmethodiek die inzicht geeft in de werking van het brein. Er wordt als het ware een vertaalslag gemaakt tussen de onderbewuste processen en je bewustzijn. Wanneer je daar inzicht in krijgt, kun je beperkende gewoonten en gedrag veranderen. Een PMA coach geeft je hier ondersteuning bij. Onderwerpen als persoonlijke groei of zakelijke groei, relaties in privé of zakelijke context, het optimale uit jezelf halen of onverklaarde klachten zijn allemaal te behandelen tijdens de sessies.

Tijdens de coaching sessies ga je samen met je PMA coach aan de slag met de codering van je brein, zodat je inzicht krijgt in je gevoelens en je gedachtegang. Samen gaan we op zoek naar deze verkeerd opgeslagen ‘stoorzenders’ in je brein. Vaak heb je niet eerder doorgehad dat deze verkeerd opgeslagen ‘stoorzenders’ de aanleiding zijn van klachten waaronder onrust, verdriet of angst. Deze stoorzenders kunnen geactiveerd worden doordat je bijvoorbeeld een bepaalde geur ruikt, een kleur ziet of een nummer hoort. Het bijzondere aan PMA is dat je deze samen met je coach tóch weet te vinden door de speciale PMA-techniek. Na de sessies krijg je grip op deze emoties, zodat je ze op een andere manier kan analyseren en regie hebt op je gedrag.

Hoe ziet PMA-coaching eruit?

Ik ben licentiehouder en gecertificeerd senior coach bij het PMA institute. Hier heb ik de opleiding gevolgd tot PMA therapeut. Als PMA senior coach ga ik aan de slag met uiteenlopende vragen en klachten die cliënten hebben. Veel van mijn cliënten hebben SOLK-klachten (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten). Hier zijn geen medicijnen voor, waardoor het moeilijk is om een goede oplossing te vinden. Er wordt vaak gezegd dat deze klachten tussen je oren zitten, ofwel, leer er op de een of andere manier mee te leven. Dat hoeft niet. Deze klachten komen voort uit de stoorzenders die actief zijn.

Tijdens mijn coaching sessies ga ik samen met mijn cliënt aan de slag met deze actieve stoorzenders. Door middel van de PMA-vraagtechniek ontmantelen we de zogenaamde bom. De trigger wordt opgespoord en onschadelijk gemaakt. PMA coaching is een proces waar een aantal sessies voor nodig zijn. Dit proces ziet er voor iedereen anders uit, maar niemand doet het in één dag. Hoe zo’n coaching sessie eruit ziet kun je ook lezen in het ervaringsverhaal: negatieve spanning op werk.

 PMA-zelfhulp methode

Na het traject kun je PMA inzetten om jezelf te helpen in soortgelijke situaties. Je kunt het als een methode toevoegen aan je werk en je persoonlijk leven. Door het proces leer je jezelf meer kennen en accepteren. Je gaat snappen waarom je zegt wat je zegt, voelt wat je voelt en doet wat je doet en je gedrag, daar waar gewenst, te veranderen. De antwoorden zitten allemaal in jezelf, maar je moet alleen doorkrijgen hoe je bij die antwoorden kunt komen. PMA leert je beter te communiceren, zodat de wereld ook beter op je zal reageren. Je hebt meer controle over je brein en de techniek helpt je de regie in eigen hand te nemen.

Ben jij klaar voor het traject met een PMA coach?

 De enige voorwaarde voor een PMA-traject is dat je hulp aanvaart. Stop met al die ballen in de lucht houden. Je moet het wel écht willen om aan jezelf te werken. De keuze is aan jou om voor een vervuld of onvervuld leven te gaan. Je zult zoveel vrijer leven als je van je (onverklaarde) klachten af bent, je beter kunt communiceren in relaties en je raakt vrij

van negatieve en ondermijnende gedachten. Laat mij je helpen en plan je gratis afspraak in.

One Comment

Reageer op dit bericht