Over mij

Ik ontdekte dat succes hebben niet automatisch betekent dat je daar van kunt genieten

 

Weet je waar ik de meeste tijd aan kwijt was als docent in het onderwijs? Hieraan: wat doe je als het niet lukt? Als je keer op keer gedoe hebt met een klasgenootje, met je kind, met ouders of als het niet lekker loopt met collega’s. Steeds weer overleggen, oplossingen bedenken, uitproberen en dan tot de ontdekking komen dat je nog te vaak brandjes aan het blussen bent. Ik vroeg me af: hoe kan het toch? We zijn het met elkaar eens, we doen ons best en toch dat gevoel dat we ergens iets misten. Dat laatste stukje…..ik kwam er maar niet bij. Dat moest toch anders kunnen?

En daar vond ik mijn missie. Als alle voorwaarden er zijn en je kunt toch niet genieten….Wat kan ik doen om te helpen zodat dat wel kan? Ik wil helpen om van overleven naar leven te gaan.

Welk sleuteltje past?

Om te kunnen begrijpen hoe dit mijn missie is geworden, geef ik hierbij een inkijkje in wat ik tot nu toe heb gedaan.
Als kind vroeg ik me al af: Waarom? Waarom kiest iemand wat ie kiest? Hoe kan dat eigenlijk, dat je kunt leren? Hoe doe je dat, hoe kom je tot bepaalde keuzes, tot bepaald gedrag? Dat soort vragen. Van nature ben ik nieuwsgierig. Daardoor heb ik in verschillende vormen van onderwijs allerlei functies gehad. Ik was een vraagbaak voor kinderen, ouders, collega’s; mooie gesprekken, mooie resultaten! Altijd op zoek naar maatwerk omdat mensen uniek zijn; welk sleuteltje past hier? En toch waren dat geen blijvende oplossingen. Ik bleef het gevoel houden dat we er niet alles uit haalden. Dat láátste stukje, ik kwam er maar niet bij. Dat vrat aan me.

Zoektocht

Dus ging ik op zoek en volgde opleidingen:
Werken met kinderen die getraumatiseerd zijn, hoe werk je met kinderen met leer- en/of gedragsproblemen, verschillende vakinhoudelijke masters op het gebied van gedrag en hoogbegaafdheid. Daarnaast studies kinesiologie en klassieke homeopathie.

Adeldom verplicht

Al die kennis schoot tekort en daarnaast liep ik er op het persoonlijke vlak al jaren tegenaan dat ik afschuwelijke migraine aanvallen had.  Via een vriend kwam ik in 2013 in aanraking met PMA. In 2015 kon ik de opleiding tot PMA coach volgen bij de grondlegger, Joop Korthuis. Na een aantal PMA sessies bleef de migraine weg. Ze zijn tot op de dag van vandaag verdwenen. Wat een bevrijding! De ervaring van die PMA sessies en de kennis over het brein, dat is het laatste stukje waar ik zó naar op zoek was. Als dit is wat mij dat kan gebeuren met PMA, dan kan het ook andere mensen helpen. Dit gun ik iedereen. In 2018 werd ik de eerste PMA senior coach/trainer van Nederland. En daar ben ik trots op.

En zo is dit mijn missie geworden: als jij wilt, help ik je om van overleven naar leven te gaan. In mijn praktijk heb ik als PMA coach zo al veel mensen mogen helpen om precies dat te gaan doen: voluit leven in plaats van overleven.

Typisch Geke:

 

 • Ik ben oma van prachtige kleinkinderen. Een hele andere rol dan moeder zijn. Ik geniet ervan!
 • Genieten van kleine dingen; een kop theedrinken in de tuin en zien welke vogeltjes er komen badderen in het waterbakje, ik hou ervan.
 • Ik ben authentiek; wat je ziet, is wat je krijgt. Daar ben ik duidelijk in. Dat kan soms wat confronterend zijn, het is wel effectief.
 • Geduld. Ik geef je de tijd om je proces in eigen tempo te doorlopen en tegelijk help ik je om door te zetten.
 • Ik ben analytisch en doortastend. Ik zie snel de patronen en verbanden. Daardoor kan ik jou de juiste vragen stellen en ga jij recht op je doel af.
 • Doorzetter! Dat heb ik van jongs af aan geleerd. Als je iets wilt bereiken dan zal je er wat voor moeten doen, dat hoorde ik al vroeg. Bijvoorbeeld op de fiets naar school in de stad vanaf het dorpje boven Groningen waar ik woonde.
 • De dag sluit ik graag af door even te lezen. Even helemaal in mijn eentje lekker in een boek duiken.

En nu is het jouw beurt!

 

Ik ben benieuwd wat jou drijft en wat je uitdagingen zijn. Stuur mij een e-mail, info@pmametgeke.nl, of vul het contactformulier in.
Je kunt me ook bellen op 0640279727, zodat we samen kunnen bekijken of ik iets voor jou kan betekenen.
  Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk en worden deze niet gedeeld met derden.
  Zie ook mijn privacyverklaring .

  Hartstikke bedankt voor de afgelopen paar PMA- sessies. Het heeft me enorm geholpen. Ik heb me in tijden niet zo goed gevoeld. Eindelijk ben ik weer positief! Ik voel me niet meer angstig wat betreft tentamens én ik ben ook hierdoor opener naar mijn moeder toe. Ik wil u hartstikke bedanken, dat u alle geduld ervoor heeft gehad. En, wanneer ik denk dat ik weer een PMA- sessie kan gebruiken zal ik gelijk contact met u opnemen. Nogmaals hartstikke bedankt!

  N.B. | 21 jaarHendrik Ido Ambacht

  Onrustige, nerveuze gevoelens zonder verklaarbare reden en vermijdingsgedrag in lastige situaties. Na drie sessies een heel ander gevoel. Meer rust, wat lastige situaties leken, lijken die zelfde situaties nu toch ineens veel minder lastig. Dit levert mij nieuwe ervaringen op die me keer op keer sterken. Ik voel me rustiger en veel meer zelfverzekerd, alsof ik meer mijzelf ben geworden. Ik heb het gevoel dat ik nog steeds door groei en geniet daar echt van.

  E.S.Apeldoorn

  Na 1 sessie met Geke al meer inzicht gekregen in hoe ik reageer op situaties. Hierdoor een leuker mens geworden voor mijzelf en voor mijn omgeving, zowel werk als privé. Fijn en bizar om te zien wat PMA na 1 keer al met je doet.

  M.S. | 25 jaarTiel