Veelgestelde vragen

Waarom helpt PMA wèl?

Je brein bestaat uit een bewust en een onbewust deel. Als jij iets meemaakt dat heel vervelend is dan worden details van het vervelendste moment en je gevoel daarbij verkeerd gecodeerd opgeslagen in je onderbewuste brein. Kom je vervolgens weer zo’n detail tegen in een compleet andere situatie, dan wordt het vervelende gevoel dat je daar bij opsloeg, geactiveerd. Met de geavanceerde vragen van de PMA techniek worden de gegevens correct opgeslagen in je bewuste brein. Gevolg: de triggers zijn van de negatieve lading ontdaan. Wil je weten hoe dit in de praktijk werkt? Lees de voorbeelden op mijn blogs.

Wat doet PMA eigenlijk?

Bij PMA worden verkeerd gecodeerde en gefragmenteerde details die in het onderbewuste zijn opgeslagen, getransformeerd. Verkeerd gecodeerde details wil zeggen: bijvoorbeeld een bepaalde geur, kleur, structuur, nuance in een stem is opgeslagen met een vervelend gevoel. Op het moment dat je in een compleet andere situatie zo’n klein detail opnieuw waarneemt, gaat het mapje waar dat detail samen met het vervelende gevoel zit opgeslagen (altijd in je onderbewuste) open, het wordt geactiveerd. Dan voel je je vervelend maar je hebt geen idee waarom. De situatie vraagt helemaal niet om zo’n overtrokken reactie. Via de geavanceerde vragen van de PMA coach ga je naar de oorzaak. Je gaat herbeleven.

Als ik met PMA werk, word ik dan nooit meer ziek?

PMA is geen wonderolie of tovermiddel. PMA is geen garantie voor een 100% klachtenvrij leven.
(Chronische) ziekten komen niet zomaar uit de lucht vallen. Het is vaak een proces van jarenlange negatieve fysiologie. Ook spelen genetische aspecten, milieu, opvoeding, lichaamsbeweging, voeding etc een rol.

Kan ik het ook zelf toepassen?

Jazeker. Je kunt PMA sessies met jezelf doen. Je werkt met het onderbewuste. Het toestaan van dat wat er spontaan bij je opkomt, vergt enige oefening, enige gewenning. Maar het kan zeker. Ik hoor vaak van mensen dat ze sessies met zichzelf kunnen doen ‘tot op bepaalde hoogte’. Dan komen ze vaak bij een blinde vlek. Dan is het prettig om door een coach verder geholpen te worden.

Ik wil 1 sessie boeken, waarom kan dat niet?

Je doet sessies omdat je ergens last van hebt, je wilt van je klachten af. Net als bij bijvoorbeeld afvallen of trainen voor een blokjesbuik, lukt je dat niet in één keer. Je hebt opbouw en structuur nodig om blijvend resultaat te bereiken. Daarom spreken we 5 sessies af.

Moet ik tussen de sessies door nog iets doen?

Als je dat prettig vindt dan is dat prima. In het boek van de grondlegger Joop Korthuis ‘Innerlijke Macht’ staan praktische oefeningen die het vertrouwen in je onderbewuste voeden (H10).  Oefeningen doen is geen voorwaarde. De transformatie vindt plaats tijdens de sessie. Na de sessie kunnen er wel meer verbindingen en inzichten ontstaan. Sommige mensen ‘leven’ alleen in hun hoofd, ze nemen niet of nauwelijks waar wat er in hun lichaam gebeurt. Voor hen is het leren herkennen en voelen van verschillende lichaamssensaties van belang om de sessies effectief te maken.